Uitleg-voedselallergie-aanpak-met-Unique-Protein-en-hypoallergeen-dieet-bij-hond-en-kat
Het eliminatiedieet 

Een juiste diagnose stellen bij een hond of kat met voedselovergevoeligheid of voedselallergie is een uitdaging. Deze aandoening kan zich uiten als maagdarmklachten, zoals bijv. braken en diarree, maar ook als huidklachten, zoals jeuk, slechte beharing, droge huid etc etc.
Bij een voedselovergevoeligheid of allergie moet vastgesteld worden welke voedingsstof daadwerkelijk de klachten bij het dier veroorzaakt. 

Nu blijkt, dat dierlijke eiwitten vaak de oorzaak zijn van de voedselallergie. Zo kan het ene huisdier gevoelig zijn voor de eiwitten van rund, dus ook van kalf, melk en kaas. Een ander juist weer voor de eiwitten van kip en dus ook van de eieren van een kip. Een derde kan juist weer allergisch zijn voor rund, kip en kalkoen.

Daarom is het heel belangrijk om, als u erachter wilt komen, waar uw huisdier allergisch voor is, te starten met een dieetvoer waar maar één eiwitbron in zit.

TROVET heeft hiervoor een reeks unieke eliminatiediëten voor hond en kat geproduceerd: TROVET Unique Protein. U heeft maar liefst de keuze uit 6 soorten dierlijk eiwit, waardoor bijna zeker voor elke hond of kat een oplossing te vinden is. Naast zonnebloemolie en olijolie bevat het geen enkele toevoeging, zodat er geen verstoring van diagnose optreedt door andere componenten.

De bedoeling is nu, dat u een keuze maakt uit één van de 6 dierlijke eiwitbronnen, waarvan u denkt, dat uw huisdier daar niet allergisch voor is. Het is verstandig om te kiezen voor een dierlijk eiwit, waarvan u weet, dat uw huisdier dat nog nooit gegeten heeft.

Naast dit dieetvoer moet u zelf rijst of aardappel als koolhydraatbron toevoegen. In de tabel bij de eliminatiediëten staat precies hoeveel dieetvoer en hoeveel rijst of aardappel gegeven moet worden.

Vitamines en mineralen voegt u ook zelf toe. Dit doet u mbv Trovet VMS Balance.

Nu gaat u gedurende 3 tot 8 weken dit voeren. Als de klachten verdwijnen, weet u, dat uw huisdier voor dit eiwit niet allergisch is. U mag gewoon op dezelfde wijze doorgaan, maar het kan ook zijn, dat u liever niet meer zelf kookt. In dat geval kunt u doorgaan met het complete hypoallergene vervolgdieet, dat dezelfde eiwitbron bevat en waar u niets meer aan hoeft toe te voegen.

Let wel op: de koolhydraatbron is bij de hypoallergene diëten van de hond: 
rijst ( LRD=lam/rijst, RRD= konijn/rijst en ORD=struisvogel/rijst)  of
aardappel (VPD=hert/aardappel, TPD=kalkoen/aardappel, QPD= kwartel/aardappel en HPD=paard/aardappel)

en de koolhydraatbron is bij de hypoallergene diëten van de kat altijd rijst.

Mocht uw hond of kat dus overgevoelig reageren op het vervolgdieet, dat dezelfde eiwitbron bevat, dan kan de koolhydraatbron nog een reden zijn, waarom het met het vervolgdieet fout loopt!!

Ook kunt u nog kiezen om een ander eliminatiedieet uit te proberen. 
Op de eliminatiewijzer kunt u duidelijk nalezen welke diëten en in welke vorm verkrijgbaar zijn.
Deze eliminatiewijzer kunt u uitvergroot bekijken door op de balk hieronder te klikken op de info button.





Bezig met laden...

Als het niet goed gaat met een gekozen hypoallergeen dieet, dan verdwijnen de klachten niet. In dat geval weet u dat de gekozen eiwitbron zorgt voor een overgevoeligheidsreactie en is het verstandig te kiezen voor een andere eiwitbron, waarvan u denkt, dat uw huisdier niet allergisch is.

U kiest dan één van de andere eiwitbronnen uit en start opnieuw. Mocht dit eiwit wel tot verbetering leiden, dan kunt u vervolgens doorgaan met het betreffende hypoallergene vervolgdieet.